Esztergomban is ingyen parkolnak a villanyautók

Több kedvezmény mellett a villanyautók is mentességet kaptak Esztergomban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olcsóbb parkolóbérlet, ingyenes szombati parkolás, szintén ingyenes parkolás az orvosoknak és a villanyautóknak - ezek várhatók Esztergomban.

A meglévő parkolók felújítása és újak létrehozása is megvalósulhat a jövőben Esztergomban, ám a város legutóbbi képviselő-testületi ülésén sok egyébről már végleges döntés is született. Eszerint nem csak 1 órán át, hanem - feladatuk ellátása során - korlátlanul parkolhatnak a városban ingyen az orvosok. A Tópart utca és a Bazilika kivételével a város egész területén szintén ingyenessé válik a parkolás, mindenki számára, szombatonként.
Hirdetés
Ezenkívül szigorúbban ellenőrzik a parkolókat, ugyanakkor csökken a parkolóbérletek ára a városban. Jó hír a villanyautó-tulajdonosoknak, hogy hamarosan Esztergomban is ingyenesen parkolhatnak az elektromos hajtású járművek, hiszen hazánk egyre több városában dönt erről a városvezetés, kivéve Szegedet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:35
    Permalink

    Az világos, hogy a korlátoltság és a gondolkodás képességének teljes és tökéletes hiánya megakadályozza, hogy értelmes hozzászólást írj, de akkor legalább ne írnál semmit sem a hülyeség helyett. A villanyautót nem a mérete miatt érdemes “támogatni” – bár a parkolási díj elengedése kb. annyira támogatás, mint amikor valakit ki akarnak rabolni az utcán és a rablási cselekmény közben azt mondja a rabló, hogy tudod mit, ma kivételesen mégsem rabollak ki -, hanem azért, mert ha az egy fostalicska, környezetpusztító belsőégésű motorral hajtott trágya helyett megy a városban, akkor mindenki, aki van olyan szerencsétlen, hogy egy koszos-büdös-egészségtelen városban él nyer vele, hiszen kevesebb szennyezőanyag kerül a levegőbe.
    Leülhetsz, elégtelen.

  • 2017.10.27. at 23:35
    Permalink

    Szép hogy Szegeden rendberakják a várost, de az új parkolóautómatás rendszerrel párhuzamosan azért megmarad az sms rendszer?
    Viszont belvárosi parkólóhelyek helyett sok szép díszburkolatot kaptunk (Lófara, Nagyá mögött stb..), nagyon hasznos betont betonra cserélni. (mert ha még egy kis zöldterületet csináltak volna akkor azt mondom ok, de így… csak a helyi üzletekkel b..sztak ki. )

  • 2017.10.27. at 23:35
    Permalink

    Szegeden soha senki nem mondta,hogy a parkolási pénzekből parkolók és garázsok épülnek,(van már 2 parkolóház a belvárosban,és szinte alig kihasználtak)…..mindenki tudja,hogy a bevételekből az országban igen fejlettnek számító helyi tömegközlekedést dotálják!
    Ez a “mi jogon szednek egyáltalán díjat” dolog is már lejárt lemez…..az autós azért fizet,mert a közterületből helyet(területet) foglal el a járművével,a parkolási díj egyfajta helypénz.
    A tervezett rotáció pedig azért nem jött be,mert hiába drágították a parkolást,egyre több autó van a városban…a felszíni parkolóhelyek száma pedig véges.

  • 2017.10.27. at 23:35
    Permalink

    Helló!
    Hol parkolhatnak ingyen?
    Kizárólag KÖZterületen.
    Öööö … nem azon kéne elgondolkodni, hogy a közterületeken milyen jogon szednek parkolási díjat -úgy általában- miközben semmilyen szolgáltatást nem kapnak a közterület fenntartását már egyébként is finanszírozó adófizető állampolgárok???
    Valamint mi valósult meg a hangzatos jelszavakból, hogy azért kell fizető parkolás mert így biztosítható, hogy folyamatos legye a rotáció azaz legyen parkolóhely, illetve a BESZEDETT pénzből P+R parkolók és garázsok épüljenek.
    Jah, hogy semmi.
    Viszont a beszedett pénz mind eltűnt.
    Mindez nagyjából 20 év alatt.
    Mennyire reális, hogy Te a munkahelyeden 20 évig lóf@szt se csinálsz és kapod a fizetésedet?

  • 2017.10.27. at 23:35
    Permalink

    Jó lenne befejezni Szeged ekézését…,a villanyautó pont ugyanakkora helyet foglal el a parkolóban mint a hagyományos,én sem értem miért kéne támogatni ingyen parkolással?
    A még állami támogatással is szinte MEGFIZETHETETLENÜL drága villanyautókat egyenlőre a tehetősebbek veszik…..és még kedvezményekkel támogassuk is őket,amikor eleve több pénzük van?
    Ez itt nem Nyugat -Európa….,itt 10-15-20 éves levetett nyugati kocsival jár a többség és FIZET a parkolásért
    Jó lenne,ha pl erről is írnának Szegeddel kapcsolatban:
    http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/parkolas_tomegkozlekedes_szegeden_keszpenz_nelkul/2489606/

Vélemény, hozzászólás?